CuCortu.ro - Camping campare cort sau rulota in Romania

Camping Floare De Colţ - Gyopár

Camping in

Transilvania / Alba / Comuna Râmetea

Descriere campare

Pensiunea si Campingul(cort sau rulota) Floare de Colţ (Gyopár), este situată in apropierea comunei Rimetea, judeţul Alba. Aceasta mica asezare, se află la baza muntelui Piatra Secuiului, de 1128 m.

În urma incendiului din 1870, casele din zona centrala a comunei au ars pâna în temelii, acestea au fost reconstruite in stilul specific comunei, care ne aminteste de un adevarat scanzen viu. Rimetea si satul Colţesti din apropiere,reprezinta doua insule etnice ramase nealterate in defileul Rimetea. Acest defileu situat la 650 m altitudine flancat de munti din toate partile, la vest muntii Bedeleului 1244 m, la rasarit Piatra Secuiului 1128 m.

Campingul acesibil doar din doua directii, dinspre Aiud prin Cheile Poienii si din directia Buru. Aici, regăsim linistea deplină, într-un peisaj montan magnific,versanti de calcar cu pereţi abrupţi, păduri si pâraie , izvoare castice, case ţaranesti , moara de apa, cetatea de la Colţesti, minele de fier si aur părăsite, portul popular unic ceea ce face ca aceasta zona sa fie minunata pentru camparea cu cortul sau rulota.

Toate acestea, fac din comuna Rimetea, un obiectiv turistic de prim rang in Transilvania.

In camping, avem 10 case lemn, de marime mare, terasa , fiecare cu cite 2 paturi, cu 3 grupuri sociale comune, (7 WC + 7 dusuri) de asemenea dispunem de locuri pentru corturi.

Dotări: teren joaca pentru copii, hintă, tobogan, casuţă copii, turnulet, nisip pentru joacă copii mici, saună, sala mese pentru 35 persoane, doua pavilioane mari de lemn, gratare Gril, loc pentru foc tabără, mobilier de grădină, curte amenajată cu o varietate mare de compozitii florale, minilac, verdeţă abundenta, parcare gratuită in perimetrul interior al campingului.

De la Pensiunea si Campingul Floare de Colţ , turiştii sau amatorii de drumetii, în orcare directie s-ar îndrepa, cu siguranţă vor întîlni peisaje de o frumuseţe deosebită.

Enumerăm citeva din locurile deosebite care merită vizitate:

Cheile Turzii, Salina Turda, Valea Mănăstirii, Cheile Intregalde, peştera Huda lui Papara, peştera Poarta Zmeilor, platoul muntii Bedeleului, Cheile Poienii, Valea Arieşului în amonte de Buru.

Pentru cei interesati sa viziteze diferite oraşe, muzee, mănăstiri, catedrale, la o distanta rezonabilă, aproximativ la una oră, una oră jumatate, de mers cu autoturismul, se pot vizita orasele Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Sibiu, Sighisoara, Tg.- Mures,Turda, Aiud.

Pensiunea si Campingul Floare de Colţ , prin dotările de care dispune, înt-un decor natural deosebit, se pretează la organizarea si desfasurarea unor intîlniri pentru serbarea evenimentelor de familie, pentru trening firme, aniversari terminare liceu, facultate, onomastica , tabere scolare, ect.

Datele de pe cucortu.ro despre camping(campare cort sau rulota) au fost luate de la adresa: http://www.gyoparpanzio.hu/ro/aloldal.php?link=desc

Acces în camping

Facilităţi camping

Preţuri campare*

* Pentru prețuri actualizate sunați în camping

Vremea la cort pe urmatoarele 4 zile:

Vrei sa adaugi informatii despre camping cu cortul?