CuCortu.ro - Camping campare cort sau rulota in Romania

Camping Iza

Camping in

Maramures / Maramures / Sighetu Marmației

Descriere campare

Situate în Sighetu Marmației, la granița cu Ucraina și în apropierea a mai multor obiective turistice din zona Maramureșului, Hostelul & Camping-ul Iza sunt construite conform standardelor europene, fiind destinate turismului de agrement.

Hostel & Camping Iza(cort si rulota) vă oferă toate facilitățile unei locații liniștite și primitoare, ideale pentru odihnă și recreere.

Hostel & camping Iza vă oferă 11 locuri de parcare pentru rulote și 11 locuri pentru amplasarea corturilor cu următoarele facilități:

- curent electric pentru fiecare loc de parcare
- grupuri sanitare și dușuri
- mașină de spălat
- parcare
- grătar
- internet gratuit
Camparea cu cortul ideala daca va aflati in Imprejurimi
Obiective turistice Maramureș

Maramureșul abundă în atracții culturale naturale și artizanale. De la bisericile de lemn și muzee la piețele satelor și la viața de zi cu zi a sătenilor, avem senzația ca am intrat într-un timp care s-a oprit în loc.

Cimitirul Vesel de la Săpânța: Moartea văzută cu alţi ochi în Cimitirul Vesel de la Săpânţa. Ceea ce a început creatorul popular Ioan Stan Pătraş este astăzi continuat de discipolii lui. Pentru unicitatea sa, acest obiectiv turistic merită să nu fie ocolit.

Mănăstirea Bârsana: Construită în 1724, Mănăstirea de la Bârsana este un edificiu religios reprezentativ pentru arhitectura maramureşeană. Tot aici vă aşteaptă şi un muzeu de artă populară.

Mocănița: Locomotivă cu aburi fabricată în anii '50 care circulă pe o linie de cale ferată pe ecartament îngust construită între 1930 şi 1933 sau altfel spus, o altă posibilitate de a admira peisajele superbe de pe Valea Vaserului.

Biserica de lemn din Ieud este una dintre cele mai importante, vechi biserici de lemn din Maramureș, uimind prin conservarea picturii murale, a culorilor vii și a vârfului foarte înalt.

Ocna Șugatag: este o stațiune balneo-climaterică. Aici se pot trata afecțiuni reumatice, ginecologice sau neurologice, folosind apele minerale în proceduri ca aerohelioterapia, hidroterapia, băile calde sau reci.

Staţiunea Izvoare: Își atrage turiștii prin poziția deosebită în natură, pe un platou vulcanic dintr-o zonă montană. Zona este apreciată pentru pârtiile amenajate pentru schi, dar și pentru numeroasele trasee montane destul de ușor de străbătut.

În Maramureș, la poalele munților Gutâi, la o altitudine de apoximativ 670 metri, se găsește una dintre renumitele baze de schi Șuior. La Șuior, pe o lungime de 4,5 km se întind pârtiile pentru schiorii de nivel mediu.

Borșa: stațiune balneoclimaterică și de odihnă.


Obiective turistice Sighetu Marmației

Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței: este cel mai important obiectiv turistic al orașului Sighetu Marmației (aflat în apropierea primăriei municipiului). Fosta închisoare, transformată într-un memorial al durerii, a fost pusă în anul 1995 sub egida Consiliului Europei. Primele săli ale muzeului au fost inaugurate în 1997, an în care Memorialul a fost declarat "ansamblu de interes național", totodată fiind recunoscut drept cel mai important proiect dedicat de societatea civilă reconstituirii și analizei trecutului comunist, unic în țările est-europene.

Muzeul Satului Maramureșean (în aer liber): este constituit ca o rezervație de monumente de arhitectură țărănească, urmărindu-se recrearea unui sat cu specific zonal, cu case și gospodării grupate pe principalele subzone ale Maramureșului istoric.

Muzeul Etnografic al Maramureșului: situat în centrul orașului Sighetu Marmației, în clădirea care azi găzduiește cinematograful. În muzeu se pot vedea obiecte folosite de-a lungul timpului în ocupațiile de bază din zona Maramureșului. De asemenea sunt expuse icoane pe sticlă și lemn, piese din portul popular, măști și costumații, purtate cu ocazia datinilor din preajma sărbătorilor de iarnă etc.

Casa memorială Elie Wiesel: În această casă din Sighetu Marmației și-a trăit primii 15 ani din viață, laureatul premiului Nobel pentru Pace, cunoscutul romancier, dramaturg, eseist și memorialist Elie Wiesel. În anul 1944, Elie Wiesel, împreună cu familia și cu alți 38000 de evrei maramureșeni, au fost deportați de către regimul hortyst și nazist, în lagarele de concentrare de la Auschwitz, Birkenau, Buchewald și altele. În august 2002, porțile acestei case memoriale sunt deschise de însuși Elie Wiesel.


Mai multe informatii despre camping(cucortu: campare cu cortul, campare cu rulota) gasiti aici: www.hostel-iza.ro

Acces în camping

Facilităţi camping

Preţuri campare*

* Pentru prețuri actualizate sunați în camping

Cum să ajungi aici?

Vremea la cort pe urmatoarele 4 zile:

Vrei sa adaugi informatii despre camping cu cortul?