CuCortu.ro - Camping campare cort sau rulota in Romania

Camping Balta Alba

Camping in

Muntenia / Buzau / Balta Albă

Descriere campare

Cum mergi pe drumul national DN22, de la Buzau spre Braila, gasesti localitatea Balta Alba. Peisajul este foarte diferit fata de cel din localitatile vecine, fiind dominat de o întindere de apa care a dat numele acestei asezari. Localnicii sustin ca respectivul luciu de apa numit Balta Alba ar detine în adâncuri un „aur negru” mai pretios decât petrolul si decât aurul adevarat. Este vorba despre un namol special cu calitati terapeutice incontestabile care face adevarate minuni în privinta tratarii unor boli precum cele reumatismale, ale sistemului nervos, dermatologice si ginecologice.
Camparea este dedicata iubitorilor de calatorii cu cortul sau cu rulota.
Principalele atractii din comuna Balta Alba pentru turistii din tara si strainatate sunt:
- Statiunea balneoclimaterica Balta Alba. Statiunea este situata la 30 m altitudine, pe malul lacului Balta Alba. Datorita numeroaselor izvoare cu ape minerale de aici (cunoscute înca din 1847),, statiunea se recomanda pentru tratarea bolilor reumatismale, neurologice, periferice, ginecologice si dermatologice.

- Lacul Balta Alba, recunoscut pentru namolul cu proprietati sapropelice cu efect terapeutic-reumatism; lacul are o suprafata de 1.167 ha, si este declarat rezervatie naturala. Lacul s-a bucurat de renume la sfârsitul secolului trecut, când rivaliza cu vestitele namoluri de la Mangalia si Techirghiol.

- Rezervatia naturala balta Amara, cu o suprafata de 814 ha, cu vegetatie asemanatoare celei din Delta Dunarii.

- Movilele gemene, de tip necropola, descoperire funerara din epoca migratiilor, sec. III-IV, situate pe soseaua Balta Alba - AmaraMai multe informatii despre campare cucortu (la cort sau la rulota) gasiti aici: http://www.balta-alba.ro/index.html

Acces în camping

Facilităţi camping

Vremea la cort pe urmatoarele 4 zile:

Vrei sa adaugi informatii despre camping cu cortul?